Особливості сучасних технологій прибирання і дезінфекції в закладах охорони здоров’я
Ризики та проблеми від інфекцій, пов’язаних із наданням медичної допомоги (ІПНМД), добре відомі та стають важливою і пріоритетною проблемою громадської охорони здоров’я.
Дезінфекція медичних інструментів: визначення, принципові підходи, методи і засоби
Підготовка медичних інструментів до повторного використання регулюється в Україні Державними санітарними нормами і правилами, які були затверджені наказом МОЗ України від 11.08.2014 № 552 «Про затвердження Державних санітарних норм та правил «Дезінфекція, передстерилізаційне очищення та стерилізація медичних виробів в закладах охорони здоров’я» (Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 03.09.2014 за № 1067/25844) (далі – Правила).
Дезінфекція виробів медичного призначення: поради щодо вибору препаратів
Усі медичні інструменти, обладнання та предмети догляду за хворими, залежно від ступеня ризику інфікування пацієнтів, поділяються на три категорії: критичні, напівкритичні, некритичні.
Дезінфекція в пивобезалкогольній промисловості ᐉ дезінфекційна обробка пивоварних підприємств
Готові рішення санітарії на виробництві, миючі та дезінфікуючі засоби для підприємств пиво-безалкогольної промисловості.
У сучасних реаліях запорукою успішного виробництва і просування продуктів харчування і напоїв, в першу чергу, є їх висока якість і безпека для кінцевого споживача і, в другу чергу, смакові особливості. Безумовно, випуск високоякісної готової продукції залежить від багатьох факторів, наприклад, таких як, показники якості сировини, дотримання технології переробки, але без забезпечення і підтримки стабільного високого санітарно-гігієнічного стану виробництва, все це відходить на другий план.
Дезінфекція на підприємствах м’ясопереробної промисловості ᐉ дезінфікуючі та антисептичні засоби
На підприємствах м’ясопереробної промисловості, мікробіологічна безпека продукції, що виробляється, залежить від дотримання санітарних норм і правил. Санітарна обробка виробничих приміщень, обладнання і інвентарю є невід’ємною складовою технологічного процесу і здійснюється на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР).
Дезінфекція в кондитерській промисловості ᐉ дезінфекційна обробка кондитерських підприємств
Кондитерська промисловість – одна з передових галузей харчової промисловості, що випускає величезний асортимент солодощів, якість і термін зберігання яких безпосередньо залежать не тільки від рецептури і вірно підібраної сировини, але і від належного виконання санітарних норм і правил безпосередньо на виробництві.
Хімічна дезінфекція медичних інструментів ᐉ дезінфікуючі засоби
Хімічна дезінфекція медичних інструментів виконується з використанням дезінфікуючих засобів, дозволених до використання в Україні, що пройшли процедуру державної реєстрації та внесені до державного реєстру.
Вибрані дезінфікуючі засоби й режим іх застосування повинні забезпечувати знищення вірусів, бактерій і грибів. Прийнята в Україні практика складання вказівок та інструкцій із застосування дезінфікуючих засобів така, що в них може не бути відповідних таблиць з режимами застосування й тоді такий режим по інструктивно-методичному документу на конкретний засіб повинен обирати сам користувач.
Актуальність правильної та якісної антисептичної обробки рук
Шкірний покрив людини – важливий орган, який виконує кілька функцій. Перш за все, він захищає організм від впливу фізичних, хімічних та біологічних факторів навколишнього середовища (наприклад, від механічних пошкоджень, втрати вологи, температурних впливів, УФ випромінювання, хімічних речовин, патогенних мікроорганізмів і ін.), а також виконує видільну функцію та бере участь в обміні речовин.
Попередження поширення інфекційних збудників через поверхні в медичних закладах
Утримання лікарень в чистоті тривалий час багатьма розглядалось як естетична необхідність і не вважалось критичним для боротьби з інфекціями, пов’язаними з наданням медичної допомоги. Однак з кінця 1990-х і початку 2000-х років у світі спостерігалося швидке зростання кількості внутрішньо-лікарняних інфекцій, пов’язаних з метицилин-стійким золотистим стафілококом (MRSA).
Належний підхід до знезараження медичних інструментів і поверхонь в стоматологі
Державні санітарні норми та правила «Дезінфекція, передстерилізаційне очищення та стерилізація медичних виробів в закладах охорони здоров’я» (надалі – Правила), які затверджені наказом МОЗ України від 11.08.2014 р. № 552 регулюють поводження з медичними виробами, які в процесі експлуатації контактують з поверхнею рани, кров’ю, ін’єкційними препаратами, а також слизовою оболонкою і шкірою і можуть спричинити їх ушкодження.